PiteåPiteå ligger i Norrbotten och är belägen vid kusten. Detta är en mycket trevlig stad för turister även om man inte tror det. Det finns saker att göra oavsett årstid och för både unga och gamla. I stadens mitt så finns det mängder av små butiker så väl som ett centralt torg. Det är enkelt att resa till Piteå, och det tar cirka en timme med flyg från Stockholm Arlanda till Luleå och Skellefteå Airport. Från Luleå Airport är det sedan 50 km till Piteå city och från Skellefteå Airport är det 80 km.

Se och göra i Piteå

Oavsett om du vill uppleva historia, kultur, natur eller nöjesliv så finns det i denna stad en hel del av allt detta.  Bland annat kan du besöka Piteå museum som har utställningar om Piteås historia så väl som guidade turer genom staden och trivselkvällar. Dessutom är det fri entré. Du kan även vandra den så kallade Arkeologstiden som tar dig på en vandring i förfädernas fotspår i området Jävre.

Om du vill uppleva kultur så är ett besök på Piteå konsthall att rekommendera. Runt om i hela staden hittar du även så kallade kulturskyltar. Dessa har satts upp i anslutning till kulturplatser, byggnader, gator och minnesmärke för att levandegöra kulturmiljöerna och kulturpersonligheterna som har funnits. Skyltarnas placering gör att du kan ta en historisk promenad genom staden med start från Piteå museum och avsluta på Storgatan som är gågatan i staden.

För både natur och historia så kan Kalahatten, Piteås mest kända utsiktsberg besökas. Här får du en fantastisk utsikt över Infjärden, Svensbyn och havet. Det går att stanna över natten här då det på toppen finns både eldplatser och vindskydd. Berget är en naturlig del av Eliasleden. Detta är en 26 kilometer lång vandringsled. På bergets baksida finns ett stort klapperstensfält med en 4000 år gammal offerplats som kan vara av intresse att få se.

För nöjesliv så erbjuder Piteå både barer och uteställen. Missa inte heller Piteå Dansar Och Ler som är en gatufestival som hålls varje år i juni.

Bo i Piteå

I Piteå finns det en del att välja mellan om du har tänkt stanna över en eller ett par nätter och du bokar ditt hotell smidigast på www.hotellpitea.se. Det finns både Stadshotell och andra typer av hotell i denna stad. Föredrar du vandrarhem så hittar du även det. Du kan även välja att tälta eller att ta med husvagnen om du så önskar.