Shopping

I centrala Luleå finns många möjligheter till shopping. Här finns gallerior, shoppingcentra och många små specialbutiker. På sommaren känns Luleå nästan lite “sydländskt” men många uteserveringar och barer. På vintern ger de många mörka timmarna en upplevelse i sig.

Nattliv

I Luleå finns många krogar och dansställen om man tycker om att vara ute och dansa eller om man bara vill gå ut och äta. I innerstaden finns nattklubbar med flera dansgolv och här finns också en hel del pubar, varav någon med engelsk inriktning. “After Work” har blivit mycket populärt i hela Sverige och också Luleås krögare har nappat på iden. Här finns restauranger som dukar upp med härliga bufféer i slutet av arbetsveckan.

Bad

nöje i LuleåEftersom Luleå ligger vid kusten finns här många härliga havsbad för den som känner för ett dopp. Några av de finaste badställena hittar man vid Gültzauudden. Här finns en härlig sandstrand och i havet är det långgrunt och alltså fina badmöjligheter för barnen. Här finns också kiosk och café.

För den som tycker om att bada i pool finns anläggningen Arcusbadet. Här finns pooler med uppvärmt vatten och vågmaskiner. Detta ger en känsla av ett äventyrsbad i naturen. Om man blir hungrig av allt badande finns även en restaurang i anslutning till anläggningen.

Golf

Som många andra städer i Sverige har Luleå möjligheter till golfspel. Luleå har Sveriges nordligaste 27-hålsbana i mycket vackra omgivningar. Här finns också möjlighet till träning på golfklubbens träningsområde. Golfbanan ligger i Rutvik inte långt utanför Luleå. Här finns också en Golfkrog där man kan få sig en bit mat när man avslutat sin golfrunda.

Den som inte riktigt kommit så långt i sitt golfspelande kan istället välja att spela minigolf. Luleå har en fin minigolfanläggning, som ligger inomhus. Denna heter Golfgarden och när man kliver in i lokalen känns det verkligen som att man går omkring i en trädgård. Banorna kantas av stora palmer. Minigolfbanan finns på Gammelstadsvägen i Luleå och kan vara värd ett besök för den som tycker om att spela minigolf.